15 maart 2013

Analyseer je Twittergedrag

Sinds kort is het mogelijk om (gewoon via settings) je volledige Twitter-archief op te vragen. Wanneer je het .zip bestand dat je kunt downloaden uitpakt op je harde schijf kun je via een browser door al je twitterberichten bladeren. Dat is natuurlijk al geweldig. Zie daarvoor ook dit bericht. Een stapje verder is dat je je archief beschikbaar maakt zoals ik hier gedaan heb.

Maar er is nog meer mogelijk met dat .zip bestand! 
Wat zegt de woordkeuze over jouw twittergedrag?
Wanneer je dat bestand namelijk uploadt naar deze website krijg je even later een prachtig uitgebreid overzicht te zien met allerlei rapportages vanuit jouw twitterarchief. Bekijk als voorbeeld deze pagina maar eens. Zo zie je het aantal tweets per jaar, maar ook welke woorden je het meest hebt gebruikt. De twitteraars met wie je het meest contact hebt springen er duidelijk uit in een wordcloud en datzelfde geldt voor de door jou gebruikte hashtags. Je ziet hoe vaak je gereageerd hebt op anderen en hoe vaak je iets hebt geretweet, maar ook hoe vaak en welke smilies je hebt gebruikt. En zo is er nog meer informatie beschikbaar. Waar ik zelf een beetje van schrok was het aantal verschillende applicaties van waaruit ik tweets heb verzonden. Tenslotte zie je nog hoeveel karakters je per tweet gebruikt. Ik houd er dus duidelijk van om zoveel mogelijk letters in een tweet te proppen:)

De tool is gebouwd en wordt beschikbaar gesteld door Joris Leermakers, een van de oprichters van web-log.nl, maar daar is hij kennelijk ongekreukt uitgekomen...
Ik vind het een prachtige service en hoop dan ook dat Joris het een tijdje in de lucht houdt!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten