09 maart 2013

Dobbelstenengooier

Een tijdje geleden publiceerde Herman van Schie een mooi ganzenbordspel over mediawijsheid met behulp van Thinglink. Ik maakte er een aparte pagina voor, compleet met dobbelsteen.
De dobbelsteen was een flash animatie die ik ergens online vond. Helaas werkt deze site niet meer, dus moest ik op zoek naar wat anders.

Na veel speurwerk op internet waarbij ik een hoop bagger tegenkwam ben ik uiteindelijk terechtgekomen op github waar ik een prachtig stukje code vond als HTML5-app.

Ik heb het wat bewerkt met behulp van jQuery mobile waar heel veel voorbeeldcode is te vinden met als resultaat een dobbelstenen-gooier die werkt op een website, een digibord, maar ook op je mobieltje!

Je kunt ervoor kiezen om het totaal van de worp wel of niet weer te geven. Zo kun je deze dobbelstenengooier ook in de klas gebruiken met bijvoorbeeld 10 stenen en leerlingen het totaal laten uitrekenen voordat je het laat zien door op totaal te klikken...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten