26 maart 2013

Sociale media inzetten tijdens de lessen Nederlands

En wie ontmoette ik gisteren op het station in Zwolle? Ashwin Brouwer!
We herkenden elkaar dankzij onze profielfoto's op Twitter (ook zo'n voorbeeld van mediawijsheid).
Ashwin is de man achter het enige edublog dat ik ken dat gebruik maakt van Facebook:
Social Media in het MBO.

We waren op weg naar dezelfde bijeenkomst en het was leuk om met hem op te reizen en hem eens aan de tand te voelen. Als jongste leerkracht van het Friesland College maakt hij daar inmiddels heel wat los met zijn manier van werken en de nieuwe ideeën die hij aandraagt. Zijn cursisten vinden het geweldig en ook collega's beginnen nu nieuwsgierig te worden naar alle mogelijkheden zoals Ashwin ze zelf toepast en beschrijft op zijn weblog. Inmiddels wordt zijn Facebook pagina door veel meer mensen gevolgd dan alleen directe collega's. Reacties komen uit het hele land.

Wat vorig jaar begon als lesprogramma Sociale & Nieuwe Media van negen weken is inmiddels veel meer dan dat met allerlei tips, trucs en links naar andere ideeën.  Zo maakt Ashwin de laatste tijd screencasts om zaken uit te leggen en heeft hij een speciale Symbaloo pagina gemaakt waar alle links worden verzameld. Natuurlijk kost hem dit een hoop tijd, maar Ashwin zegt dat hij die tijd terugverdient in de les door een andere aanpak waarbij zijn cursisten gretig gebruik maken van alles wat hij hen aanbiedt. Ik kan het me voorstellen want zijn enthousiasme werkt aanstekelijk.

Bekijk hieronder de screencast over het inzetten van Social Media bij de lessen Nederlands:Maar zo is er ook een filmpje over het inzetten van Social Media bij loopbaanbegeleiding.

Bekijk het allemaal eens rustig, ga hem volgen op Facebook en geef z'n pagina een vette like!
Volg je Ashwin liever via RSS? Dat kan natuurlijk ook! Dit is de url van zijn RSS feed.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten