25 mei 2013

Alle MBO-instellingen op Facebook

Al een tijdje ben ik bezig met een inventarisatie van alle MBO-instellingen en hun aanwezigheid op Social Media. De meeste organisaties hebben wel een Facebook pagina. Sommigen hebben dat niet helemaal goed gedaan. Ze hebben geen pagina aangemaakt, maar een persoonlijk account de naam van de school gegeven. Daarmee lopen ze het risico dat Facebook het account verwijdert! Ook weet niet iedereen dat je op Facebook een "vriendelijke" url kunt aanmaken voor je pagina's. Meer informatie staat hier, of ga gelijk naar deze pagina om een andere gebruikersnaam in te stellen voor je Facebook pagina.

Zo te zien worden de meeste pagina's bijgehouden door de afdeling PR & Marketing, gezien de aard van de berichten. Als je door de lijst scrollt zie je dat er veel leuke dingen gebeuren op de MBO-instellingen. Wanneer je bent ingelogd bij Facebook kun je via deze link de laatste activiteiten bekijken. Het zijn niet alleen aankondigingen, maar er worden ook verslagen gedeeld, compleet met foto's en filmpjes. Aan het aantal likes kun je zien dat studenten de berichten volgen en leuk vinden. Als ik het vergelijk met wat er op Twitter gebeurt heb ik de indruk dat Facebook in een aantal gevallen veel meer gebruikt wordt.

Naast een "Corporate" Facebook account zijn er ook instellingen die daarnaast een account per locatie hebben. De informatie die daar op gedeeld wordt is dan ook veel meer gericht op de eigen leerlingen. Ik heb geen idee in hoeverre ouders en (stage)bedrijven meekijken, maar kan me dat wel heel goed voorstellen. Nieuws kan heel snel geplaatst worden en Facebook biedt de scholen daarmee een wel heel goedkoop kanaal ten opzicht van de glossy magazines die je vaak terugvindt in de prullenbakken buiten de school:-)

In dit overzicht kun je zien welke informatie ik inmiddels binnen heb. Heb je correcties of aanvullingen, dan kun je die doorgeven via dit formulier. Je ziet dat ik nog lang niet alle Youtube kanalen heb.

Binnenkort komt OBI4wan weer met een analyse van deze gegevens. Daarnaast gaat Rankingz.com de lijst gebruiken voor een overzicht, net zoals ze dat al gedaan hebben voor het Hoger Onderwijs.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten