11 mei 2013

Gegevens uit meer cellen samenvoegen in Excel

"Dan gooi ik er in Excel wat HTML omheen" zei ik heel nonchalant in mijn vorige bericht over mijn Twitter smoelenboek. Je wilt echter niet weten hoe lang ik gisteren aan het prutsen ben geweest voordat ik het voor elkaar had. Probleem zijn de aanhalingstekens die ik in HTML nodig heb. Dat zorgde er keer op keer voor dat het me niet lukte om de cellen goed samen te voegen. Ik probeerde het namelijk gewoon op de manier zoals dat in Google Drive wel werkt om inhoud uit cellen samen te voegen: =J2&A2&K2&I2&L2&B2&M2
Maar nee, in Excel moet je dat dan zo doen: =(((((J2&A2)&K2)&I2)&L2)&B2)&M2
Maar toen ik zocht kwam naar hulp ik die methode nergens tegen. Nou ja, weer wat geleerd!

Zo werkt het in Google SPreadsheets:


En zo werkt het in Excel:


Op die manier lukt het me dus om data uit de spreadsheet te combineren tot bruikbare HTML.

Deze blogpost is overigens vooral bedoeld als geheugensteuntje voor mezelf, omdat ik geneigd ben dat soort dingen weer te vergeten...

Major update:
Het kan natuurlijk veel simpeler! Vandaag (11-05-2013) kreeg ik een keurige uitleg toegezonden, compleet met screendumps, die beschrijft hoe ik me een hoop moeite had kunnen besparen door gewoon gelijk de functie TEKST.SAMENVOEGEN aan te roepen en dan de wizard te volgen. Maar nee, ik wilde het weer op de hand doen met als gevolg dat ik uren bezig ben geweest...
Albert, hartelijk bedankt!

1 opmerking: