21 mei 2013

Maak van je presentatie een slidecast!

Je hebt een mooie presentatie gemaakt en gegeven en natuurlijk deel je deze ook via bijvoorbeeld Slideshare!
Alleen, de presentatie bestaat vooral uit mooie plaatjes en bevat weinig tekst. Zonder het verhaal dat jij erbij hebt verteld hebben de kijkers er weinig aan...

In dat geval kun je een audiobestand uploaden naar Slideshare en synchroniseren met de slides zodat er automatisch tijdens het afspelen op tijd van slide wordt gewisseld. Het enige dat je daarvoor hoeft te doen is thuis in alle rust je verhaal nog een keer op te nemen, bijvoorbeeld met Audacity en te uploaden naar Slideshare. Daarna zul je dan nog wel wat tijd moeten steken in het juist synchroniseren van de tekst met de slides, maar het resultaat zal zijn dat iedereen die je presentatie afspeelt jouw boodschap veel beter meekrijgt!

Is dit nieuw? Nee hoor: Pierre Gorissen besteedde hier bijna zes jaar geleden al aandacht aan! En toch zijn er weinig mensen die weten dat dit kan en nog minder (inclusief mijzelf) die het ook werkelijk gebruiken.

Niet voor niets verzucht ik soms:
Laten we ophouden elkaar gek te maken met alles wat er binnenkort allemaal kan, maar gewoon eens gaan gebruiken wat al lang beschikbaar is!
Hieronder een voorbeeld van een slidecast die ik even snel in elkaar heb geknutseld.
Je ziet dat je ook versneld door de dia's kan klikken en dat het geluid dan meespringt. Mooi hè!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten