27 mei 2013

Secret Scouts en De Verloren Leonardo

Op ieder schoolplein liggen deze week digitale kadootjes verstopt die je kunt vinden met behulp van een smartphone en gps codes. In 1476 kadootjes zit een gratis ebook.

De digitale kadootjes zijn op iedere smartphone zichtbaar na het downloaden van de app ‘Repudo’ die gratis is te downloaden in de iTunes en Google Play store. Via de app zie je op de kaart van Nederland waar de kadootjes liggen. In dit geval op alle schoolpleinen (van basisscholen)! Je loopt met de smartphone naar de locatie, klikt op het kadootje op de kaart en haalt zo een tegeodbon voor het gratis ebook binnen! Die bon is in te wisselen bij bol.com. Daar moet je dan wel een account voor hebben of aanmaken. In totaal worden 1476 ebooks weggegeven.

Waarom 1476?
Tot op de dag van vandaag is niet bekend wat er tussen juni 1476 en januari 1478 met de dan pas vierentwintigjarige Leonardo da Vinci is gebeurd of waar hij is geweest. Vast staat wel dat deze periode allesbepalend is geweest voor veel van zijn uitvindingen. In het boek ‘Secret Scouts en De Verloren Leonardo’ wordt het mysterie opgelost en wordt duidelijk wat er in 1476 is gebeurd met Leonardo da Vinci en waardoor hij zo geniaal was.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten