16 augustus 2013

Rechtenvrij materiaal voor presentaties

Bij het maken van een presentatie in Google Presentaties wordt het je wel heel makkelijk gemaakt om rechtenvrij materiaal te vinden en in te voegen. Klik daarvoor op Extra, Onderzoek en er opent een extra venster waar je zoekopdrachten kunt invoeren. Klik je onder dat venster op het pijltje, dan krijg je de mogelijkheid om te filteren op gebruiksrechten. Je krijgt dan alleen materiaal voorgeschoteld waarvan je zeker weet dat je het mag gebruiken. Omdat ook getoond wordt waar het materiaal vandaan komt kun je ook makkelijk de bron vermelden en die informatie toevoegen aan je presentatie zoals het eigenlijk hoort.

Overigens ben ik de eerste om toe te geven dat ik zelf me daar niet altijd strikt aan houd, maar Google maakt het je dus wel makkelijk om het te doen. Daarmee is bijgaande screencast misschien ook wel iets om aan je leerlingen en collega's te laten zien...


Bekijken op Youtube.

2 opmerkingen:

  1. Goede tip, Willem, bedankt! Ook makkelijk om te gebruiken als je je presentatie in een ander programma (zoals Prezi) maakt.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Bedankt Willem. Via je bron kwam ik hier (http://www.youpd.org/autocrat).
    See for yourself, een kolfje naar jouw hand (denk ik)
    Groet, Johannes

    BeantwoordenVerwijderen