17 augustus 2013

Websites hosten bij Google Drive

Ik weet dat het al een tijdje kan, maar in deze screencast wil ik toch even laten zien hoe makkelijk het is en wat de mogelijkheden zijn van het tonen van HTML bestanden via Google Drive.

De instructie die Google zelf geeft betreft het tonen van één HTML bestand, maar ik laat zien dat je een hele map met alle bestanden daarin kunt aanbieden.

Je begint met het maken van een nieuwe map in Google Drive waarbij je bij: delen kiest voor: Openbaar op het web. Iedereen kan daarmee de bestanden in die map zien. Zorg ervoor dat het startbestand de naam index.html heeft en deze zal automatisch getoond worden wanneer de url van de map gebruikt wordt. Vervolgens kun je ook submappen aanmaken met daarin plaatjes, javascript- en stylesheetbestanden.

Maar het mooiste komt nog!

De url die Google Drive voor je aanmaakt is namelijk onmogelijk lang en niet te onthouden, laat staan te communiceren. Gelukkig biedt Gdriv.es uitkomst! Kopieer de folder ID uit de adresbalk bij Google Drive en geef die door aan Gdrives. Verzin een alias voor je website en Gdrives maakt een mooie url voor je.
Zo heb ik de dobbelstenen routine uit de screencast als url gegeven: http://gdriv.es/dobbelenBekijk de screencast bij Youtube.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten