08 september 2013

HTML5 audioplayer voor Google Sites

Eerder schreef ik al over de mogelijkheid om audiobestanden op te slaan op Google Sites. Zou het dan ook niet logisch zijn dat je die bestanden gewoon op Google Sites kunt afspelen? Zo maar wat scriptcode embedden op een Google Site is er helaas niet bij. Je moet gebruikmaken van Google Gadgets. De meeste gadgets die ik vond om audio af te spelen maken echter gebruik van Flash. Dat wil ik niet, want ik vind dat een en ander ook op tablets af te spelen moet zijn. Dus ben ik op zoek gegaan naar een gadget die aan al mijn wensen zou voldoen. Ik heb er een gevonden en die voor het gemak vertaald naar het Nederlands. Met een klein beetje kennis van scripting zijn gadgets namelijk ook zelf te maken en aan te passen.

Helaas kan ik zo'n gadget niet meer aanbieden bij de Google Gadget Gallery. Dat heeft te maken met het feit dat iGoogle per 1 november stopt. Gadgets blijven natuurlijk wel beschikbaar voor Google Sites en Blogger. (Dat hoop ik tenminste!)
Als je mijn gadget wilt gebruiken ga je dus in Google Sites naar: Invoegen en kies je voor: Meer gadgets. Dan kies je voor: Gadget invoegen volgens URL en daar voeg je deze url in: http://easy2do.nl/gadgets/TrendmatcherAudioplayerGadget.xml
Vul de url in naar een audiobestand dat ergens online staat, bijvoorbeeld bij Google Sites*). Het mag een wav, ogg, mp3 of m4a bestand zijn. Pas eventueel de grootte van de afspeelknop aan en de titel, en klaar is Kees!
Probeer de player hierboven maar uit...

Wil je zo'n player embedden op een gewone website of weblog, dan kun je het formulier dat ik op deze pagina aanbied gebruiken.

*) Lees hier hoe dat moet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten