08 september 2013

Videobewaking met MobileWebCam voor Android

Echt zo'n projectje voor een regenachtige zondag.
Toevallig liep ik vanmorgen tegen MobileWebCam aan dat zegt te werken onder Android versies vanaf 1.5. Ik realiseerde me dat ik al ruim 2,5 jaar mijn HTC Hero (Android 1.6) ongebruikt in de kast had liggen, dus hoogste tijd om het stof ervan af te vegen!
Het blijkt een fantastische app te zijn met veel meer mogelijkheden dan je op het eerste gezicht zou verwachten. Van de uitgebreide beschrijving uit de Google Playstore blijkt geen woord gelogen! Vooral het automatisch met een gekozen interval kunnen uploaden van foto's naar Dropbox vind ik super handig. De maker biedt op xda-developers.com nog de nodige informatie en biedt leuke suggesties om de webcam in te zetten. Wat dacht je bijvoorbeeld van een waterbestendige kast om de camera in de buurt van een vogelnestje te kunnen ophangen?

Kortom, als je ergens nog een niet meer gebruikt Android device hebt liggen is deze app geweldig leuk om eens mee te testen! Of laat je leerlingen in de klas allerlei configuraties uitproberen en de camera ergens een plekje in of buiten de school geven.

Je kunt je foto's versturen via FTP, HTTP, E-mail en Dropbox. Configureren kan ook op afstand via internet. En wacht dacht je van aansturen via een sms'je? De app biedt zelfs motion detection!

Ik heb de camera een tijdje op mezelf gericht en wat me bij het afspelen van de foto's opviel is dat ik wel wat aan mijn zithouding mag doen. Zo kun je de camera dus op allerlei manieren inzetten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten