18 september 2013

Maak je eigen apps!

Heb je altijd al een app willen maken? In het boek Maak je eigen apps neemt Serge de Beer je stap voor stap mee in het proces van zelf een app maken. Hoe werk je met een programma als GameSalad? Waar moet je aan denken tijdens het ontwerp en het programmeren van je eigen apps? Serge is bekend van zijn praktische cursussen met ‘Learning Tour” en heeft veel ervaring met het programmeren van apps.

Heb je weinig programmeerervaring? Geen probleem. Het boek is door de visuele opzet eenvoudig en praktisch.

Hoe werkt dat nu: een eigen app maken? Annemarie van Essen interviewt in het boek mensen met ervaring in het maken van apps. Wat was hun doel en hoe hebben zij dat bereikt? ‘Maak je eigen apps’ is het boek dat je nodig hebt wanneer je zelf aan de slag wilt met het ontwikkelen van mobiele applicaties. Bestel het hier en ga aan de slag.

Tot zover het persbericht.

En, is het wat?
Ik heb natuurlijk nog niet het hele boek doorgewerkt, maar het ziet er mooi uit, natuurlijk dankzij de vormgeving door Judith Eurlings! Het begint met een voorwoord van Marieke van Osch, gevolgd een introductie van Serge de Beer - die de instructies voor zijn rekening neemt - en Annemarie van Essen, die in het boek mensen interviewt met ervaring in het maken van apps.

Native apps en Web apps
En dan begint het echte werk. Stap voor stap aan de hand van LearningPoints en gelardeerd met veel screenshots leer je hoe je een app kunt bouwen met behulp van GameSalad. Het tweede deel besteedt aandacht aan het maken van Web apps, waarvoor je volgens het boek wel ergens serverruimte moet hebben. Niet iedereen zal even gemakkelijk FTP'en naar een (eigen) domein, maar gelukkig kun je hiervoor ook gebruikmaken van Dropbox en zelfs Google Drive. Zo'n boek kan natuurlijk niet alles behandelen, maar met de geboden informatie moet het zeker mogelijk zijn om op reis te gaan in de wereld van de apps.

Wil je kinderen op school een extra uitdaging geven? Leg dan dit boek in de klas en kijk wat ermee gebeurt!

2 opmerkingen:

 1. Het gaat hier om een hands-on boek. Ik vermoed dat je geen geen app gemaakt hebt met het boek. Of wel? Anders gemiste kans voor de waarde van het boek.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @Wouter,
  Zoals ik in mijn bericht al aangeef:
  "Ik heb natuurlijk nog niet het hele boek doorgewerkt".
  Wat de echte waarde van het boek is kan ik dus nog niet inschatten...

  BeantwoordenVerwijderen