29 oktober 2013

MBO heeft nu ook een plek op Eduapp!

Eduapp biedt een prachtige webportal voor het vinden, delen en ontdekken van apps voor educatieve doeleinden. Daarbij kun je zoeken op platform, het soort app, de prijs en voor welke sector deze geschikt is. Tot nu toe ontbrak daarbij het MBO. Toen ik daar voor de zomer een opmerking over maakte kreeg ik gelijk de reactie: "Geduld, we zijn er druk mee bezig!"
Dat geduld wordt nu beloond en Eduapp heeft er serieus werk van gemaakt!

Nieuwe kwalificatiedossiers
Eduapp heeft ervoor gekozen om de nieuwe (herziene) kwalificatiedossiers te gebruiken. Deze nieuwe dossiers worden pas in juni 2014 vastgesteld en in september 2015 ingevoerd, maar zijn nu al in concept bekend. Eduapp maakt gebruik van de nieuwe kwalificatiedossiers, omdat ze willen anticiperen op de toekomst. Zo maken zij gebruik van een duurzame structuur binnen Eduapp.

Apps voor algemeen vormende vakken en opleidingsdomeinen
Als er nu naar apps gezocht wordt, dan kan voor MBO allereerst gekozen worden voor apps bij de algemeen vormende vakken zoals de talen, burgerschap, leren en loopbaan en rekenen. Onder al die vakgebieden staan al vele apps kant en klaar om te gebruiken in de praktijk. Met een gratis account kan een docent zoeken tot op vakgebied en met een PRO-of school-account zelfs tot op leergebied. Dus voor burgerschap zijn dat de dimensies waarop de leerdoelen zijn ingedeeld (economisch, politiek, sociaal-maatschappelijk en vitaal). Maar er kan daarnaast ook gezocht worden op de opleidingsdomeinen. Alle opleidingsdomeinen hebben een plaats gekregen binnen Eduapp. Op dit moment is Eduapp bezig om apps te vinden voor al deze verschillende opleidingsdomeinen. Tips (knop zit rechts op je dashboard) zijn daarbij zeer welkom! Met een gratis account kan gezocht worden tot op opleidingsdomein, met een PRO- of school-account kan gezocht worden tot op kwalificatiestructuur.

Lees de volledige aankondiging met uitleg op het weblog van Eduapp, of nog beter, ga gewoon naar Eduapp, maak een gratis account aan en ontdek wat Eduapp voor jou kan betekenen. Bedenk daarbij dat Eduapp onmogelijk zelf alle apps kan bijhouden die er verschijnen, dus als je een goede tip hebt, geef die dan door zodat anderen daar ook wat aan hebben, zoals het spreekwoord zegt:
Delen is het nieuwe hebben!

1 opmerking:

  1. Let wel Eduapp is een website, zoek hem niet in je app store...., kom je bij van Dijk terecht!

    BeantwoordenVerwijderen