08 oktober 2013

Wat werkt nu eigenlijk sneller: typen of praten?

Stel, je hebt veel nakijkwerk en je wilt je leerlingen wel goede feedback geven. Wat werkt dan eigenlijk sneller: alles op papier (of in een tekstbestand) zetten, of gewoon je commentaar inspreken? Dat vroeg ik me vandaag zo maar opeens af. Iets typen en versturen is natuurlijk heel simpel, daar hebben we e-mail voor. Maar kun je audiobestanden ook makkelijk online delen?

Ja dus!
Gewoon wat opnemen op je desktop met bijvoorbeeld Audacity en even in Dropbox zetten. De publieke url kopiëren en die communiceren met iedereen voor wie de boodschap bestemd is en klaar ben je! En natuurlijk kun je daar net zo goed je iPhone of Android device voor gebruiken. Ook deze bieden meerdere tools waarmee je heel gemakkelijk geluidsopnames kunt maken en in Dropbox kunt plaatsen.

Hieronder laat ik het in een korte screencast zien:



Bekijk de screencast op Youtube.

3 opmerkingen:

 1. http://backuplines.com/wp/category/news?lang=nl

  Ik ga audacity gebruiken voor een radioprogramma. Bedankt voor de tutorial.

  Natuurlijk is het snelst. Telepathie nog supersonischer. Voor mondelinge communicatie is de snelheid van het geluid langzamer dan die van het licht. Onze zintuigen moeten weer terug naar de oorsprong. Gutenberg bedankt maar RIP. Geen stom getik op een scherm meer. Mondelinge en doe testen zonder schrijven of lezen. Spelfouten overbodig. Laten zien en laten doen, zo leer je en ervaar je waardoor je veel minder vergeet.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Worden werkstukken die je wilt beoordelen gemaakt in Google Drive dan is het met de Drive-app Kaizena ook mogelijk om eerst de tekst te selecteren en daarbij een 'voice comment' in te spreken. www.kaizena.com

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @Arco,
  De grap is dat ik juist toen ik Kaizena ontdekt had op zoek ben gegaan naar een alternatief dat generiek is te gebruiken!

  BeantwoordenVerwijderen