01 november 2013

Op naar De Onderwijsdagen 2013

Op naar Dé Onderwijsdagen 2013 was ook de titel van het laatste bericht dat ik vorig jaar plaatste op het weblog van Dé Onderwijsdagen en waarin ik terugblikte op de aflevering van 2012. Daarin zaten nogal wat kritische noten en ook tips om het dit jaar anders te doen. Ik kan onvoldoende beoordelen of de organisatie daar naar geluisterd heeft.

Dit jaar konden onderwijsinstellingen niet zelf presentatievoorstellen indienen, maar heeft Kennisnet voor de programmering samenwerking gezocht met InnovatieImpuls Onderwijs. Als ik het goed begrijp is de landelijke dag van IIO nu onderdeel van Dé Onderwijsdagen. Andere partijen waar Kennisnet mee samenwerkt zijn bij mijn weten dus niet betrokken bij de voorbereiding, zoals ik voorstelde in mijn terugblik...

Het programma
Dan naar het programma, waarbij ik me beperk tot de tweede dag, de Kennisnet dag. Ik zag tweets voorbijkomen van onder andere Ferry Haan, waarin hij zegt: “Er is geen docent die presenteert…“. Volgens mij valt dat wel mee en is er volgens mij ook voor docenten voldoende te halen! Of ze ook komen is natuurlijk afwachten. Van steeds meer scholen hoor ik dat er gewoon geen budget meer beschikbaar gesteld wordt voor conferenties en studiedagen buiten de deur.
In een reactie op die tweet meldt @IIOnderwijs dat ze zich vooral richten op schoolleiders.

En dan de hamvraag: is er ook voldoende te halen voor het mbo?
Als ik kijk naar het programma lijkt me dat zeker het geval. Goed ook om te weten dat alle Kennisnet ambassadeurs van alle deelnemende mbo instellingen aanwezig zullen zijn. Verder ben ik natuurlijk benieuwd wat Constantijn (hij wil geen prins genoemd worden) te melden heeft over de digitale agenda van Europa en blijf ik zeker tot het einde van de dag om Daan Roosegaarde niet te missen.

Kortom, mijn programma voor Dé Onderwijsdagen 2013 is gevuld. Jammer dat de app nog niet beschikbaar is, want de website onthoudt niet welke keuzes je gemaakt hebt. Tijdens en na Dé Onderwijsdagen zal ik ook proberen te bloggen. Waar moet ik dit jaar speciaal op letten?

1 opmerking:

  1. Van F2F, via blended naar online, vergeet de MOOCs maar.... Modereren en OER, ik zie nu al uit naar je blogs!

    BeantwoordenVerwijderen