21 november 2013

Video bij de les

Videobijdeles is een nieuwe website, vol met uitlegvideo's. Hier kunnen kinderen nog eens zien en horen hoe het ook alweer moet met rekenen (breuken, staartdelen, klokkijken) of taal (zinsontleden, woordbenoemen). Er zijn al meer dan 250 video’s beschikbaar en dat worden er nog veel meer.

Video’s zijn opgenomen in categorieën. Het is ook mogelijk om te zoeken op trefwoord. De zoekresultaten van www.videobijdeles.nl worden aangevuld met video’s die op Youtube gevonden worden. Er is dus vrijwel altijd iets te vinden.

Als je je, als leerkracht of ouder, op de website aanmeldt met een facebook-account, kun je je eigen favorieten bijhouden, maar ook afspeellijsten maken. Zo maak je een lijstje met video’s voor het plusgroepje in de klas, voor RT-leerlingen óf voor je kind thuis.

Ook is het mogelijk om op video’s te reageren (met een facebook-account), zodat je collega's kan informeren, positief of negatief, over de video’s die op de site staan.

Vanzelfsprekend kun je anderen attenderen op video's via Twitter, Facebook of Google+. Ook kun je een directe link naar een specifieke video op bijvoorbeeld een (school)website plaatsen. En natuurlijk kunnen video's op het digibord in volledig scherm bekeken worden.

Naast de instructievideo’s zijn er twee aparte gedeelten voor peuters (met eenvoudige video's zoals Nijntje en Jip en Janneke) en voor kleuters (met filmpjes, liedjes en prentenboeken). En in de toekomst komen daar nog meer onderdelen bij, zoals video’s rondom een specifiek thema.

Videobijdeles.nl is goed voor in de klas, maar ook leuk om thuis eens te bezoeken, met computer, tablet of smartphone.

Videobijdeles is een initiatief van twee onderwijskrachten Ronald de Moor en Harm Hofstede. Meedenkers en –doeners zijn van harte welkom!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten