08 december 2013

Feedback vragen via een Google Form

Het is zo voor de hand liggend, maar ik had er niet eerder aan gedacht. Jorick Scheerens deed het na zijn sessies in het Innovatiehuis en ik vond het gelijk een superidee: Vraag de aanwezigen om aan het eind van je sessie even een online evaluatieformulier in te vullen!

Ik heb zijn idee in de afgelopen week overgenomen, maar heb een extra veld aan het formulier toegevoegd: een e-mail adres. Dat maakt het mogelijk om de deelnemers achteraf bijvoorbeeld je presentatie toe te sturen, of een document met alle links of meer informatie naar aanleiding van vragen die tijdens de sessie (via een backchannel) gesteld zijn. Verder heb ik er een Google Script aan toegevoegd die ervoor zorgt dat de invullers een kopie krijgen met een persoonlijk bedankje. Daarmee is het gelijk een mooie demonstratie van de mogelijkheden van Google. Voor de nagezonden informatie heb ik gebruik gemaakt van Yet Another Mailmerge zodat de aanhef ook nog eens heel persoonlijk is. Zo breng je datgene wat je verkondigt dus op een mooie manier in praktijk!

Al met al ideaal om te gebruiken bij presentaties, workshops en misschien ook wel bij (gewone) lessen.
Via deze link kun je een kopie downloaden van het formulier dat ik gebruikt heb. Wil je ook dat invullers een bedankje krijgen, ga dan naar Extra, Scripteditor, Hulpbronnen en stel een trigger in voor het project. Weet je niet hoe dat moet? Wanneer ik meer dan 10 reacties krijg maak ik er een screencast van!

3 opmerkingen:

 1. Begrijp ik goed dat je een persoonlijke mail n.a.v. een Google Form kunt laten sturen door Yet Another Mailmerge zonder menselijke tussenkomst? Dat is een mooie combi!

  De ontvangst- en invulbevestiging met een GF heb je al eens gedemonstreerd al kan ik die niet zo snel terugvinden op je blog (welke datum was dat? Die gebruik ik af en toe.

  Je zult dan waarschijnlijk ook de laatste nieuwe features op Google Forms al hebben ontdekt: valideren van getallen (handig voor bijvoorbeeld een bestelformulier - negatieve waarden uitsluiten door minimale waarde en evt. maximale waarde aangeven!) en de voortgangsbalk.


  Enfin, hierbij het 1e(?) verzoek voor een screencast.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. En ik ben nummer twee. Heel graag een van jouw altijd duidelijke en zeer verhelderende screencasts ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. En ik kijk uit naar de nummers 4 t/m 10

  BeantwoordenVerwijderen