03 december 2013

Praktijkvoorbeeld: Twitter in de klas

"Twitter is bij mij in de klas (@StartblokGroep7) niet meer weg te denken. Ik gebruik Twitter als communicatiemiddel naar kinderen, ouders en belangstellende. Maar daarnaast is Twitter in mijn klas ook een educatief middel, leerlingen leren namelijk omgaan met sociale media en door het op een goede manier te gebruiken leren ze vaardigheden die ze nodig hebben om informatie op internet op te zoeken en te filteren. Twitter werkt omdat het een eigentijds medium is dat staat in de leefwereld van de leerlingen. Ze leren, communiceren, ontdekken en gebruiken op een eigentijdse motiverende manier."

Aangeleverd door Koen Steeman, werkzaam op OBS 't Startblok in Cuijk.

Bekijk ook deze video die Leraar24 maakte bij Meester Koen over Twitter in de klas!

Heb jij een ervaring die je graag wilt delen? Help dan mee aan deze inspirerende verzameling van voorbeelden en dien er óók een in! Wil je meer voorbeelden bekijken? Laat je inspireren en kijk op: facebook.com/socialmediainhetmbo

2 opmerkingen:

 1. Ik zou wel een aparte schoolmobiel en account onder alias willen hebben!
  Dus niet op mijn privé account.
  kan ik mijn vaste tweets niet meer lezen.
  In PO heb je een klas. dat is nog te overzien.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @Anoniem,
  Je kunt op één mobieltje gerust naast elkaar meerdere Twitter accounts hebben hoor. Ik beheer er zelf drie vanaf mijn smartphone. Kwestie van accounts instellen...

  BeantwoordenVerwijderen