14 januari 2014

Praktijkvoorbeeld: Stemming peilen

"Soms wil je voorkennis testen: stel een vraag aan het begin van de les d.m.v. Mentimeter. Soms zie je halverwege een college dat leerlingen minder aandacht hebben: stel een vraag via Mentimeter. Natuurlijk wil je aan het einde peilen wat men van je les vond of je wilt een inhoudelijke vraag stellen, een discussie op gang brengen: stel een of meerdere vragen via Mentimeter. Je kunt een vraag ook inbedden in je PowerPoint of digibordpresentatie. Vragen zijn opnieuw te gebruiken door de uitslag van de stemming te verwijderen. Laptops en telefoons worden effectief ingezet!"

Aangeleverd door Rita de Vries, werkzaam op het Noorderpoort.

Mentimeter maakt het mogelijk om smartphones tijdens de les op uiterst eenvoudige wijze in te zetten als stemkastjes. Klik hier voor meer uitleg over Mentimeter. Kijk ook bij ICT-Idee.

Heb jij een ervaring die je graag wilt delen? Help dan mee aan deze inspirerende verzameling van voorbeelden en dien er óók een in! Wil je meer voorbeelden bekijken? Laat je inspireren en kijk op: facebook.com/socialmediainhetmbo en ook hier bij voorbeelden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten