24 februari 2014

Het overzicht van EDUbloggers Update

In juli 2012 begon ik met het bijhouden van een overzicht van EDUbloggers. Die lijst begon toen met zo'n 70 vermeldingen, maar inmiddels naderen we de 250!

Afgelopen weekend heb ik mijn lijst weer eens gecontroleerd, maar het is ondoenlijk om alle genoemde websites te bezoeken om te zien of ze nog actief zijn, de url nog klopt en of de naam nog juist is. Dus heb ik iedereen een mailtje gestuurd met de vraag of alles nog klopt. Geweldig om dan te constateren dat er maar weinig mutaties worden doorgegeven en de meesten dus nog actief zijn!
Slechts een paar mensen zijn opgehouden met bloggen, bijvoorbeeld omdat ze met pensioen zijn gegaan. Anderen gaan ook dan gewoon door met hun passie: schrijven over onderwijs.

Wel heb ik besloten om de e-mailadressen niet meer weer te geven in mijn overzicht. Sommige leveranciers maakten daar dankbaar gebruik van om alle bloggers persberichten te sturen en niet iedereen was daar even blij mee. Wat ik toegevoegd heb is een kolom waar ook een Facebook adres kan worden ingevuld, maar daar wordt weinig gebruik van gemaakt. Het hoeft ook geen telefoonboek te worden:-)

Volgorde
De eerste 40 weblogs heb ik destijds handmatig ingevuld. De rest staat genoteerd op volgorde van aanmelding via het formulier. Zoeken in het overzicht gaat makkelijk via Control + F.

EDUbloggers widget
Het overzicht van EDUbloggers is ook beschikbaar als widget, die je op je eigen website kunt plaatsen. Zie je het overzicht liever beeldvullend, gebruik dan deze link.

IPON 2014
Op 19 en 20 maart aanstaande wordt de IPON weer gehouden. De organisatie heeft ons een plekje op de beursvloer aangeboden waar we elkaar kunnen ontmoeten, iedereen die interesse toont edublogs kunnen laten zien, vragen beantwoorden en uitleg kunnen geven. We hopen op een mooi centraal plekje, zodat we de "EDUbloggersarea" kunnen gebruiken als tweetup plekje enzovoort enzovoort. Binnenkort meer informatie hierover!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten