13 februari 2014

Zet jezelf op de kaart

Afgelopen weekend speelde ik al met Google Fusion Tables, maar toen lukte het me nog niet om een dynamische koppeling tot stand te brengen tussen een formulier en een Fusion Table. Inmiddels heb ik ook de daarvoor benodigde code gevonden én werkend gekregen. Dat laatste viel nog niet mee, want je moet de instructie wel heel nauwkeurig lezen en volgen.

Wat heb je eraan?
Je kunt hiermee een formulier aanbieden waarop bezoekers de nodige gegevens invullen, waaronder in ieder geval een adres. Die plek wordt vervolgens automatisch weergegeven op een landkaart. Handig voor allerlei projecten bij Aardrijkskunde, Wereldverkenning of noem maar op! De gegevens kunnen ook op deze manier worden getoond.

Zet jezelf op de kaart!
Probeer het maar uit en zet jezelf (of iets anders) op de kaart via dit formulier.

Update:
Helaas, ik heb iets veranderd aan de Table en dat had ik beter niet kunnen doen, want nu werkt de koppeling niet meer. Blijkt dat het allemaal zeer nauwkeiurig luistert. Als je het eenmaal draaiend hebt moet je er echt niets meer baan veranderen!

Dit bericht zal voor weinig mensen echt interessant zijn, maar ik ben blij dat het me gelukt is de dynamische koppeling te maken en hoop dit nog eens te kunnen gebruiken.

1 opmerking: