10 februari 2014

Viddler stopt met gratis accounts

In augustus 2007, toen YouTube aankondigde te gaan starten met reclame, noemde ik Viddler als perfect alternatief. "Het heeft bovendien veel meer mogelijkheden dan sites als YouTube of DailyMotion ooit zullen bieden. Zo kun je een video op meer manieren embedden, waarbij je niet persé bij het begin hoeft te starten" zei ik met stoere taal. Leuk om terug te lezen en goed om weer eens te zien hoe moeilijk het is om in de toekomst te kijken.

Hoe dan ook, vandaag ontving ik een mailtje dat Viddler stopt met de gratis accounts. De dienst verdwijnt niet, je kunt overstappen naar een betaald account. Ik zie voor mezelf echter geen reden om dat te doen.
Het betekent toch dat ik een aantal filmpjes daar zal moeten weghalen, al zijn de meeste echt niet meer om naar te kijken, al geven ze een mooi beeld van wat er 7 jaar geleden technisch mogelijk was (en hoe ik ermee omging).


Een van de eerste filmpjes die ik bij Viddler plaatste: het ziet er niet uit! :-)
Zal YouTube uiteindelijk als enige overblijven? En wat als zij opeens geld gaan vragen of de stekker eruit trekken? Het lijkt ondenkbaar, maar ik doe geen voorspellingen...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten