10 februari 2014

Spelen met Google Fusion Tables

Heb je een spreadsheet met een aantal (liefst ook adres)gegevens die je op meer verschillende manieren wilt tonen, zet ze dan eens door naar Google Fusion Tables.
Het is een experimentele dienst van Google waar nu al ontzettend veel mee mogelijk is. Ik heb er een middagje mee gespeeld en was verbaasd over de mogelijkheden.

Als voorbeeld heb ik een kleine spreadsheet gemaakt met een aantal (openbaar beschikbare) gegevens. Die heb ik ingelezen naar Fusion Tables. Vervolgens kun je kiezen uit een aantal weergaves, zoals lijst, kaart en map. Vooral die laatste is leuk als je spreadsheet ook adresgegevens bevat. Per weergave kun je de lay-out aanpassen en dat maakt het allemaal zeer flexibel. Zo kun je in de mapweergave kiezen voor verschillende icoontjes en de kaartweergave zou je kunnen gebruiken als online bestand met visitekaartjes. Fusion Tables is uiteraard te delen met anderen en je kunt met meerdere mensen samenwerken aan één Table.

Experimenteel betekent natuurlijk dat Google hier op ieder moment de stekker uit kan trekken, maar ik hoop toch werkelijk dat ze deze dienst in de lucht houden, want ik zie heel veel mogelijkheden!

Er is een tutorial beschikbaar om je op weg te helpen en een voorbeeldbestand waar je naar believen mee kunt stoeien.

Wat me helaas nog niet gelukt is, is een dynamische koppeling tussen een spreadsheet en een Fusion Table. In dat geval zou iedere #edublogger zich via dit formulier automatisch op de landkaart kunnen zetten, gewoon door de juiste gegevens in te vullen! Maar wie weet krijg ik dat nog werkend...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten