19 maart 2014

André Manssen wint IPON2014 - Stimulerings Award

Vandaag werd onder het oog van Louis Hilgers een aantal awards uitgereikt op de IPON. De mooiste award hield hij voor zichzelf om uit te reiken. Dit was zijn begeleidende tekst:

Op het gebied van ICT en onderwijs hebben zich vanaf het begin vele pioniers met passie op de mogelijkheden van ICT in de dagelijkse onderwijspraktijk gestort. Hun ervaring delen zij in magazines, in nieuwsbrieven, op websites en in blogs. Ze worden met een moderne verzamelnaam ook wel de Edubloggers genoemd. Wie kent bijv. in het Primair onderwijs Jack Nowee niet van de Webpaden of Susan Spekschoor, eindredactrice van Kleuterportaal, startpagina met digibordtools voor kleuters.

In het Voortgezet Onderwijs is Frans Peeters met zijn Informatica voor het VO een onvermoeibare stimulator voor het informaticaonderwijs. En Harry Dubois waar je altijd kunt aanschuiven in zijn ICT-Café en over techniek kunt discussiëren. Herman van Schie met zijn grote verzameling ICT-ideeën.

In het MBO natuurlijk Willem Karssenberg, de trendmatcher zoals hij zich noemt. Hij onderzoekt ontwikkelingen in het dagelijks leven met de mogelijkheden daarvan in het onderwijs. Karin Winters, die met haar kritische tweets en blogs vaak de vinger op de zere plek legt. En Florina Blokland die haar liefde voor natuur combineert met haar passie voor technologie.

Dit zijn maar een paar mensen uit een lange lijst van gedreven docenten, die graag hun kennis en ervaring delen met anderen. Al deze mensen zouden een IPON Award verdienen, maar dat kan spijtig genoeg niet, hoe terecht dat ook zou zijn. U vindt ze allemaal op edubloggers.nl.

De jury wil daarom al deze mensen eren door de bijzondere stimulerings- of oeuvre Award dit jaar toe te kennen aan iemand die een begrip is in de onderwijswereld. Iemand die al jaren een bijna onuitputtelijke bron biedt aan webtools, handige tips & trucs, lesmateriaal, lesideeën en andere online zaken. Hij was jaren hoofd van school en lid van de bovenschoolse Taakgroep ICT. Tegenwoordig blogt hij ‘vanaf de zijlijn’ zoals hij op z’n website vermeldt. Hij schreef vele artikelen over onderwijs-en-ICT.

We hebben het hier over de ‘Godfather van het Edubloggen’, een onderwijsman in hart en nieren … André Manssen … Hij verdient deze IPON Award ten volle.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten