21 maart 2014

Backchannel voor stellingen

Probeer maar uit!
Binnenkort is er een grote bijeenkomst rond een bepaald thema waar een wisselend panel de discussie aangaat aan de hand van een aantal stellingen en de zaal mag meepraten via een backchannel.

Mij is gevraagd die discussie in goede banen te leiden. De suggestie was om voor dat backchannel gebruik te maken van TodaysMeet. Op zich een prima tooltje, maar ik vind dat het niet efficiënt omgaat met een scherm en al helemaal niet in de projectorstand, veel te veel witruimte aan weerszijden!

Dus heb ik zelf een backchannel gebouwd op basis van een PHP chat scriptje, dat gratis beschikbaar is.
Het mooie is dat je dit (met wat kennis van PHP) naar eigen wens kunt aanpassen en zo een maatwerk pagina kunt maken voor een conferentie, studiedag of noem maar op. Ander logo erin, huiskleurtjes aanpassen via CSS, stellingen formuleren en klaar ben je! Het heeft een aantal voordelen ten opzichte van TodaysMeet. Zo kun je meerdere kanalen kwijt in tabbladen die je handig voor stellingen kunt gebruiken. Ik kan de kanalen ook weer leegmaken voor een andere sessie.

Uitproberen
Wil je mijn backchannel uitproberen? Dat kan via deze link. Vind je het zo mooi dat je het ook wilt gaan gebruiken, dan zijn er twee mogelijkheden. Als je verstand hebt van PHP en de beschikking over eigen webruimte kun je met dit zip bestand wellicht uit de voeten. Zie je dat allemaal niet zitten, maar wil je dat ik zo'n omgeving voor je klaarzet, neem dan even contact met me op.

Helaas heb ik geen tijd om mensen die het zelf willen installeren ondersteuning te bieden. Ik kan je één tip geven: Het script heeft geen database nodig. Je hoeft alleen maar schrijfrechten te zetten op de subdirectory chattxt.

2 opmerkingen:

  1. Ziet er goed uit. Is je ervaring met het php-script ook dat de reacties goed leesbaar blijven wanneer er veel mensen tegelijkertijd meepraten? Worden de reacties snel ververst (= komen ze 'direct' live?) En een laatste vraag: ken je iets vergelijkbaars voor het beantwoorden van vragen/peilingen met vaste antwoordmogelijkheden?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. @Danielle
    Bedankt voor je reactie. Ik heb het nog niet met heel mensen tegelijk kunnen testen helaas, dus ben zelf ook wel benieuwd hoe het dan gaat. De reacties komen echt gelijk live, dat gaat heel snel. Je laatste vraag begrijp ik niet helemaal. Kun je die nog een beetje toelichten misschien?

    BeantwoordenVerwijderen