12 maart 2014

Lekker goedkoop banksurfen

Af en toe kan ik het gewoon niet laten om iets in het Verre Oosten te bestellen, gewoon omdat ik het onvoorstelbaar vind hoe makkelijk dat gaat en wat je krijgt voor je geld.

Deze keer zat er onder andere het volgende in de envelop:
Een Dual-Core Android 4.2.2 Google TV Dongle w/ 1GB RAM / 8GB ROM. Dat is een kleine stick met HDMI aansluiting die je zo in je TV stopt. Daarvoor betaalde ik € 46,90 En dat is nog niet alles, want er wordt een mini keyboard met touchpad meegeleverd die los altijd nog € 15,81 kost. In feite heb je dus een Android systeem voor net 31 euro! Eerlijk gezegd waren m'n verwachtingen niet echt hoog gespannen, maar dat bleek alles mee te vallen. Installatie stelt niets voor. Even de wifi gegevens invullen en je kunt aan de slag. Chromium is voorgeïnstalleerd, maar verder krijg je gelukkig geen overbodige apps meegeleverd. Die kun je zelf uit de Google Play Store halen. Verder heb ik me verbaasd over het gebruiksgemak van dat kleine keyboard. Ondanks mijn dikke vingers kan ik ook daar prima mee uit de voeten.

Dus kan ik nu heerlijk op de bank liggend over internet surfen, m'n tweets bekijken én af en toe reageren, door de foto's op Flickr bladeren en Facebook in de gaten houden.

Alles werkt, behalve....
Ja, je kunt niet alles hebben natuurlijk. Wat ik nog niet werkend heb zijn filmpjes van Youtube. Ik hoor wel geluid, maar zit tegen een zwart scherm aan te kijken. Als ook dat het nog gaat doen kan ik dit setje echt alleen maar aanbevelen.
Update:
Inmiddels werkt ook dat. Ik kan nu heerlijk vanaf de bank YouTube filmpjes bekijken!

Heb je ergens (in de klas) nog een scherm staan met een HDMI aansluiting, knoop er dan zo'n dongle aan en je kunt online!

En wedden dat nu ik dit binnen heb de langverwachte Chromecast van Google zelf binnenkort in Nederland beschikbaar is? Ik loop tenslotte altijd te ver voor de muziek uit als het gaat om dit soort aankopen:-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten