10 maart 2014

Mag ik foto's van Getty Images op mijn weblog embedden?

Het korte antwoord is: JA!
Het lange antwoord lees je op het Vakblog van Raymond Snijders: Gratis foto’s en afbeeldingen van Getty Images embedden op je blog.

Daarbij is het ook goed de reacties te lezen, want dan kom je erachter dat het nog ingewikkelder kan liggen. Raymond verwijst terecht naar de gebruiksvoorwaarden van Getty Images, maar daar blijkt nog niet eens alles te staan. Als je een foto wilt embedden krijg je code aangeboden via een popupvenster met daarin een link naar deze pagina. Daar staat dan nog dat je het formaat van een embedded beeld niet kunt wijzigen. Flauwekul, want natuurlijk kan dat. Wat ze volgend mij bedoelen te zeggen is dat ze het niet willen hebben. Raymond trekt zich er niets van aan en maakt het plaatje lekker groter. Ik zou het juist liever kleiner maken, maar ik durf niet... ;-)

Gelukkig noemt Raymond ook een aantal alternatieven, zoals Unsplash en FreeDigitalPhotos.


Bijschrift bij deze foto zou kunnen zijn: Getty Images, voor mij hoeft het niet! :-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten