03 maart 2014

Zie ik je bij GROEI & bloei? Ik geef je 12 redenen!

Over een maand is het weer zover: Op 2 + 3 april is de grootste conferentie voor het MBO, georganiseerd door het CvI, dit jaar in het teken van Onderwijs-vernieuwing en ICT, met als thema GROEI & bloei en met als gastcollege Helicon Opleidingen. Als locatie is dit jaar gekozen voor de voormalige Brabanthallen in den Bosch.

Wilfred Rubens noemde onlangs in een blogpost maar liefst 10 redenen om erbij te zijn:

 1. Binnen twee dagen ben je op de hoogte van de laatste stand van zaken op het gebied van ICT in het onderwijs binnen het MBO.
 2. Je kunt leren van ervaringen van anderen. Dit is ook relevant voor mensen die niet werkzaam zijn in het MBO. Over de schutting kijken kan erg leerzaam zijn.
 3. De sessies zijn bijna altijd de moeite waard. Vooral omdat deelnemers ervaringen echt delen. Sommigen verrassen ze juist weer met de vorm. Denk ook aan keynotes van Peter Heerschop, Jan Rotmans en Wouter Hart.
 4. Je ontmoet er veel mensen met belangstelling voor en ervaring met ICT en onderwijs. Een mooie plek om ook los van de sessies informeel te leren.
 5. De sfeer is altijd geweldig. Uniek voor conferenties.
 6. De organisatie is vreselijk strak georganiseerd, terwijl je daar als gewone bezoeker niets van merkt.
 7. De organisatie, het Consortium voor Innovatie, durft altijd te verbeteren, te vernieuwen en buiten bestaande kaders te denken en doen. Daarmee geven ze het goede voorbeeld aan het hele onderwijs. Zie als voorbeeld zijn impressie van de managementconferentie van het CvI in Zeeland.
 8. De conferentie is tegelijkertijd grootschalig en kleinschalig. Ook wat dat betreft een voorbeeld voor het onderwijs.
 9. Leerlingen spelen een belangrijke rol bij de organisatie van de conferentie (bijvoorbeeld als gastheer/gastvrouw of als ICT’er).
 10. De prijs-kwaliteitverhouding is prima.
Ik kan er moeiteloos twee aan toevoegen:
 1. Zowel saMBO-ICT als Kennisnet zijn aanwezig in een eigen ruimte waar doorlopend presentaties worden gegeven en waar je binnen kunt lopen voor verdere kennismaking en meer informatie.
 2. Ik ben er ook bij natuurlijk! :-)
Aanwezige EDUbloggers hebben op deze conferentie weer een streepje voor en zullen extra in de watten worden gelegd, tenminste, als ze bereid zijn om bij te dragen aan het GROEI & bloei weblog dat voor deze gelegenheid is ingericht. Ben je er bij en wil je meeschrijven? Laat het me dan even weten!

Aanmelden voor de conferentie kan hier. Het programma staat op een aparte website.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten