10 april 2014

Meneer, bent u een startende leraar?

Gisteren mocht ik een workshop verzorgen op de Inspiratiedag voor startende leraren in Utrecht, die geopend werd door minister Jet Bussemaker. Waarom zeg ik dit er gelijk bij in mijn eerste zin? Omdat ik het best wel goed vind van haar dat zij in dit soort bijeenkomsten investeert door even te komen voor een peptalk. Hoe vaak hebben we het niet meegemaakt op niet de minste onderwijscongressen dat een minister toezegde te komen, maar op het laatste moment altijd iets anders had?

Het eerste dat me gevraagd werd toen ik het schoolgebouw binnenkwam was: "Meneer, bent u ook een startende leraar?" Zo schattig!

Ik heb in tijden niet zo'n jong gehoor gehad als gisteren en dat gaf me een extra boost om er toch vooral iets speciaals van te maken. Het filmpje dat ik via Twitter kreeg aangedragen hielp zeker om de sfeer losjes te maken. Waar ik erop gehoopt had dat iedereen wel een device bij zich zou hebben bleek dat toch iets tegen te vallen. Ook het feit dat aanwezigen kwamen uit PO, VO en MBO maakte het best lastig om voor iedereen de verwachtingen waar te maken.

De tijd vloog om zodat ik lang niet alles kon laten zien en doen wat ik wilde, maar het is me gelukt om naast inspiratie ook Todaysmeet, Mentimeter, Answergarden, Sticky Moose en Google Forms te delen. Toch blijft mijn boodschap dat het niet gaat om de tooltjes, maar om de docent die ze op een goede manier (en gedoseerd) weet in te zetten.

Of, zoals Rob Sudmeijer gisteren zo mooi zei:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten