29 april 2014

MP4 filmpje in Powerpoint handmatig starten

Een tijd geleden liet ik aan de hand van een screencast zien hoe je een MP4 filmpje kunt embedden in Powerpoint met behulp van media player. Blijkbaar is die instructie makkelijk te vinden via Google want ik krijg nog regelmatig reacties op dat bericht.
Zo ook vandaag, maar nu met een vraag erbij. Het filmpje start namelijk automatisch als je op de betreffende pagina komt en iemand wilde dat nu graag juist anders hebben.
"Bij het afspelen van mijn powerpoint start het filmpje automatisch wanneer ik de betreffende dia te voorschijn roep. Graag zou ik zelf op play willen klikken. Kan ik dit aanpassen? En zo ja, hoe doe ik dat dan?"
Ik moest zelf ook even zoeken, maar het kan inderdaad! En ook hier heb ik weer even een screencast van gemaakt.


Het filmpje bekijken via Youtube.

In het tabblad: Ontwikkelaars kies je voor: Meer besturingselementen en dan kies je Windows Media Player. Sleep een kader waarin het filmpje moet komen en klik daarop met een rechtermuisklik. Kies dan voor Eigenschappen en klik vervolgens helemaal rechts in het venster achter Aangepast. Dan krijg je stippeltjes te zien en wanneer je daarop klikt krijg je een popupvenster voor de Eigenschappen van Windows Media Player. Daar zie je een vinkje staan bij: Automatisch starten. Als je dat weghaalt start het filmpje pas als je op Play klikt!

2 opmerkingen:

  1. Wat een geweldige service, zo snel als jij mij hebt geholpen met het plaatsen van deze uitleg. Nogmaals bedankt voor de heldere uitleg en snelle service!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Halleluja!! Zou je een verwijzing bij je vorige post over MP4 in powerpoint willen zetten.
    (3 puntjes als je helemaal rechts ergens klikt hoe hebben ze het verzonnen........)

    BeantwoordenVerwijderen