29 april 2014

Intel Education 2 in 1 "tablook" voor het onderwijs

Op 10 april zag ik een tweet voorbijkomen van Intel Nederland over een educatieve inklaplaptop met handvat die verwees naar een bericht op NUtech. Even later had ik het persbericht in m'n postvak. "Maar ja, ik schrijf alleen over dingen die ik eerst in handen heb gehad" twitterde ik naar @IntelNederland. Een dag later kwam er een reactie: "We gaan kijken of we een testsample voor je kunnen regelen." Gisteren werd er een klein pakje bezorgd en daar zat hij in, de Education 2 in 1!

Voordat we verder gaan, dat is toch geen naam voor zo'n device? Dus noem ik het maar een tablook (domein is nog vrij), want het is een combinatie van een tablet en een notebook! Een paar jaar geleden mocht ik al een Classmate onder handen nemen. Daar heb ik nooit zoveel over geschreven, want ik kon er niet echt warm voor lopen. De tablook zou je kunnen zien als opvolger van de Classmate, maar het device is echt een stuk volwassener geworden! Ik heb geen idee wat de prijsstelling gaat worden van dit "referentiemodel" maar stel dat deze niet veel duurder wordt dan een iPad, dan geef ik het deze keer veel kans om een plekje te veroveren in het onderwijs.

Ik mag hem twee weken aan de tand voelen, dus wellicht komen er de komende tijd wat meer berichten over de tablook. Vandaag heb ik alvast een eerste screencast gemaakt die je hier kunt bekijken.


Bekijk het filmpje via YouTube.

Ik heb geen idee of ik over twee weken nog net zo enthousiast ben als nu, maar op voorhand kan ik wel zeggen dat ik het waardeer dat een bedrijf het risico neemt iets te ontwikkelen dat het wellicht niet gaat redden. Want dat is toch wat Intel doet. Ze kunnen alleen maar hopen dat er bedrijven zijn die hier brood in zien en het gaan produceren. Het is namelijk niet zo maar een tablook. Intel heeft er het nodige aan toegevoegd dat echt meerwaarde kan hebben in de klas. Wat te denken van een eigenwijs voorzetlensje voor de webcam waarmee je detailopnames kunt maken, of van een sensor waarmee je de temperatuur kunt opmeten? Binnenkort dus meer!

Hieronder alvast nog een filmpje over dat voorzetlensje:

1 opmerking: