10 mei 2014

Maak het makkelijk met een startscherm!

Ik hou van interactie met mijn gehoor en wil in mijn presentaties graag een aantal tools hands-on laten ervaren door ze direct in te zetten. Wat dan altijd veel tijd kost is het doorgeven van al die verschillende url's die je gebruikt. Daarvoor maak ik tegenwoordig per presentatie even snel een startscherm dat als menu kan dienen. Ik zorg ervoor dat het menu er ook goed uitziet op een smartphone en ik maak het wat herkenbaar voor de deelnemers door iets van de huisstijl te pakken van de school waar ik te gast ben. Dat levert me veel tijdwinst op en maakt het voor deelnemers veel makkelijker om snel van de ene tool naar de andere te gaan.
Tenslotte zet ik er ook mijn presentatie zelf neer en het evaluatieformulier. Natuurlijk zorg ik ervoor dat de url nog een tijdje beschikbaar blijft zodat deelnemers ook na de presentatie nog toegang hebben tot de behandelde tools.

Het lijkt veel werk, maar de pagina bestaat uit wat simpele HTML. Gelukkig heb ik een lekker kort domein beschikbaar dat ik hiervoor kan gebruiken. Zo is het startscherm dat ik afgelopen donderdag op de mini-conferentie over mediawijsheid bij het Koning Willem 1 College gebruikte beschikbaar via: easy2do.nl/kw1c
Natuurlijk kan je zo'n menu ook aanmaken in een blogpost en die beschikbaar maken via een verkorte url. Zet die url in de pagina's van je presentatie en je voorkomt veel zoek-ellende bij je publiek!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten