20 mei 2014

Stemmen laten zien via Powerpoint met ParticiPoll

Bij presentaties houd ik van interactie met 'de zaal' en ben dus altijd op zoek naar de juiste tools daarvoor. We kennen natuurlijk Send2vote van Sendsteps die een prima plug-in biedt voor Powerpoint, met uitgebreide mogelijkheden. Vandaag werd ik geattendeerd op een alternatief, dat ook werkt middels een Powerpoint plug-in: ParticiPoll.

Als je een gratis account neemt bij ParticiPoll kun je de plug-in downloaden en installeren. Daarna heb je er een extra menu bij in Powerpoint waarmee je de tool actief kunt maken bij vragen die je aan je gehoor wilt stellen. Daarbij kan gekozen worden uit tot 6 opties. Deelnemers kunnen stemmen via allerlei devices door naar een url te gaan waarvan je het eerste gedeelte zelf kunt kiezen. Zo heb ik nu de url: stem.participoll.com in gebruik. Tijdens een sessie kan ik mensen vragen naar die url te gaan en kunnen ze hun stem uitbrengen door op een van de letters te klikken. De stemmen worden direct zichtbaar in je Powerpoint presentatie!

Ga je voor de Pro versie, dan krijg je nog meer opties. Deelnemers kunnen dan ook een reactie toevoegen of een vraag stellen die jij te zien kunt krijgen via de website, bijvoorbeeld op je eigen smartphone. Dat laatste lijkt me echter wel verwarrend en kan je afleiden van je eigen verhaal.

Je kunt de basisversie van ParticiPoll gratis gebruiken door je te registreren. Wil je meer, ga dan voor een Pro account die je kunt afsluiten per maand of voor een jaar. Je kunt het een maand gratis uitproberen door de couponcode: "trendmatcher" in te voeren. Deze optie kreeg ik aangeboden na contact met de makers!

Voordelen van de Pro versie zijn dus dat je reacties en vragen te zien krijgt en alle antwoorden zoals ze zijn verstuurd. Deze zijn dan ook te downloaden als csv bestand.

In onderstaande presentatie laat ik zien hoe het werkt:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten