09 september 2014

Pimp je Google formulieren!

Google houdt ook niet op met het toevoegen van nieuwe functionaliteit aan bestaande producten. Zo kun je nu een Google formulier op allerlei manieren oppimpen.

Er zijn nu allerlei thema's waaruit je kunt kiezen, maar zo'n thema is vervolgens ook weer helemaal aan te passen. Je kunt een eigen header toevoegen, achtergrondkleuren veranderen, maar ook een eigen achtergrondafbeelding toevoegen. Verder is er nu keuze uit heel veel lettertypes, waarbij je ook weer de grootte en de kleur kunt wijzigen. Al met al heb je nu meer mogelijkheden om een Google formulier in eigen huisstijl te plaatsen. Daar staat tegenover dat ik het embedden van zo'n formulier nu wat minder vind, maar goed...

Hieronder een korte screencast waarin ik een en ander demonstreer:

3 opmerkingen:

 1. Hoe krijg ik de button 'thema wijzigen'? Ik heb nl. een iets andere lay-out waardoor ik de rechter editkolom niet in beeld krijg.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik krijg de button wel in mijn prive Google account maar niet in de account van Google apps voor éducation.

   Verwijderen
  2. Probeer je het in een bestaand formulier of in een nieuw formulier?
   Het zou niet uit mogen maken, ant ik krijg de knop in alle gevallen te zien. Kan je dus niet verder helpen hiermee helaas.

   Verwijderen