19 september 2014

URL statistieken met goo.gl URL shortener

Als ik een link deel via Twitter doe ik dat vrijwel altijd via goo.gl omdat ik daarmee een perfect overzicht krijg van het aantal clicks en nog veel meer!
In Chrome heb ik deze extensie geïnstalleerd waarmee ik met één klik een url korter kan maken en delen via bijvoorbeeld Twitter. Er wordt ook een QR code gegenereerd die je kunt gebruiken. Voor Androïd devices is er een handige app beschikbaar.

Ben je aangemeld bij Google en ga je naar goo.gl dan zie je alle links die je kleiner hebt gemaakt met het aantal hits. Klik je op de details van een link, dan zie je veel meer gegevens zoals browser- en platformgebruik. Via die pagina kun je dus ook links kleiner maken, gewoon door een url te plakken.

Openbaar
Iets wat ik me eerst ook niet goed realiseerde is dat de statistieken die gegenereerd worden voor iedereen toegankelijk zijn. Het staat zelfs onder het invoerscherm:
Je kunt dus ook de statistieken van url's bekijken die door anderen gegenereerd zijn met behulp van deze tool, zolang je maar bent aangemeld bij Google.
Klik maar eens op http://goo.gl/#analytics/goo.gl/mtZC74/all_time en je ziet hoe vaak "ons" boekje is bekeken. Vul je dus op de plek van "mtZC74" een andere shortcode in, dan krijg je toegang tot alle detailgegevens.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten