21 september 2014

We lijken wel gek!

Gisteren ben ik de dag begonnen met het aanmaken van een Google Apps for Education omgeving. Ik wil Google Classroom uittesten en dat kan alleen op die manier. Voor het inrichten van zo'n omgeving heb je wel een eigen domein nodig, maar gelukkig had ik er nog een die ik niet meer gebruikte.
Het configureren van het domein kostte wat tijd, want je krijgt te maken met CNAME en MX records. Google wil natuurlijk wel zeker weten dat jij de eigenaar bent en alle mail wordt via dat domein naar Gmail geleid.

Google Classroom
Na enige tijd was ik dan toch zover dat ik Google Classroom kon gaan inrichten. Dat stelt op zich weinig voor want een klas is zo aangemaakt! Maar wat is een klas zonder leerlingen? Dus dacht ik even snel wat mensen uit te nodigen via hun eigen e-mail adres. Helaas, dat kan dus niet! Alle deelnemers moeten op hetzelfde domein zitten, dus moest ik via de beheersconsole van Google Apps eerst nieuwe gebruikers aanmaken...

Leerlingen gezocht
Zaterdagavond om 19:14 uur deed ik een oproep via Twitter: leerlingen gezocht
Binnen een half uur moest ik NEE verkopen, want toen had ik mijn klas al vol en mensen op een wachtlijst. Het blijkt dat je bij de start maar 10 leerlingen kunt toelaten, in afwachting van goedkeuring. Google controleert namelijk of de aanvraag wel een echte school betreft. Mijn ontdekkingstocht zal dus niet lang gaan duren, tenzij...

We lijken wel gek!
Terug naar de titel van deze blogpost. Op mijn presentaties beweer ik altijd (lekker gechargeerd) dat innovatie niet mag afhangen van goedwillende docenten die op een zaterdagavond op een zolderkamer een beetje zitten te knutselen, maar dat een en ander professioneel moet worden aangepakt. En wat zien we? Eén simpele oproep op een tijdstip dat iedereen lekker aan tafel hoort te zitten met een goed glas wijn en de vrijwilligers staan in de rij!
Zelf ben ik natuurlijk net zo gek, want eigenlijk had ik moeten grasmaaien in plaats van me te verdiepen in MX records.
Maar wat ben ik blij met die knutselaars en Don Quichottes! Mensen die hun passie volgen en nooit ophouden te leren en te helpen. Leerlingen, bedankt!

Wordt vervolgd
Wat betreft mijn ervaringen met Google Classroom hoop ik natuurlijk dat ik nog even door mag gaan met testen. In dat geval houd ik jullie natuurlijk op de hoogte!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten