26 oktober 2014

formRanger als addon beschikbaar voor Google formulieren

Al eerder schreef ik over de mogelijkheid om formRanger te gebruiken wanneer je een Google formulier wilt maken met een maximum aantal inschrijvingen. Sindsdien is Google Sheets veranderd, waardoor het lastiger was om formRanger te gebruiken.
Nu is formRanger echter ook beschikbaar als addon voor Google formulieren! Met wat extra moeite kun je nu formulieren maken voor bijvoorbeeld keuzevakken waarbij je alleen de vakken aanbiedt die nog niet overboekt zijn. Zodra het maximum aantal deelnemers bereikt is zal het vak niet meer als keuze getoond worden. Ik weet dat ik een aantal mensen hier een plezier mee doe, dus heb er ook even een screencast van gemaakt:Wil je mijn voorbeeld spreadsheet als uitgangspunt nemen, dan kan dat. Je moet dan wel zelf opnieuw de koppeling maken naar een formulier en formRanger opnieuw instellen.
Is dus eigenlijk alleen handig voor de formules op het blad keuzevakken die ik gebruik, zoals:
=if(countif('Formulierreacties'!D:D;A2)<B2; A2; "")

Werkt het filmpje niet op je tablet? Klik dan hier.

2 opmerkingen:

  1. Hoi, jammer dat het filmpje niet werkt! Ik heb je vorige filmpje bekeken, maar de nieuwe add-on werkt toch heel anders helaas. Ik hoop dat het gauw opgelost worden, bedankt!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. beste Willem,
    inderdaad mooie app, maar klopt het dat hij voor grote aantallen eigenlijk te traag werkt? dwz ik wil een heleboel kinderen op hetzelfde moment laten invullen en hij haalt dan de opties er te traag uit.

    BeantwoordenVerwijderen