16 oktober 2014

De week van Social Media

Op 5 en 6 november vindt in het Innovatiehuis te ‘s- Hertogenbosch de week van Social Media plaats en je kunt je nog aanmelden. Vele professionele en enthousiaste sprekers zullen workshops geven over Social Media in het onderwijs. Hoe kan je Social Media het beste gebruiken? Wat zijn de absolute don’ts? Tijdens deze themamiddagen wordt op allerlei aspecten van Social Media ingegaan.

Themamiddag woensdag 5 november:

Social MEEdia
Workshop gegeven door Ashwin Brouwer en Albert van der Meulen van het Friesland College.
Een workshop over hoe je je collega's, team of zelfs de hele school MEE krijgt in Social Media ontwikkelingen. Er worden tijdens deze workshop veel tips en trucs prijsgegeven.

Spelender (media) Wijs
Bij de workshop Spelender (media) Wijs van Karin Winters, wordt ingegaan op Mediawijsheid, want wij gedragen ons altijd mediawijs.. of niet?
Verder worden tools die je in het onderwijs kunt inzetten en waar vaak mediawijsheid bij van belang is besproken.

Na afloop van de workshops kan je 1 op 1 hulp krijgen op het gebied van Social Media en didactiek, zodat je na deze dag in het Innovatiehuis er ook echt wat MEE kunt doen.

Themamiddag donderdag 6 november:

MBOmediawijs
Eén van de workshops die word gegeven op deze themamiddag is MBOmediawijs, hét startpunt voor mediawijsheid in het mbo. Jorick scheerens van het Media College Amsterdam, zal tools bespreken die deelnemers zelf ook gebruiken. Het belooft een interactieve sessie vol kansen, mogelijkheden en inspiratie voor het onderwijs te worden.

Iedereen wordt geacht de wet te kennen, maar toch niet op school?
Job Vos, jurist bij kennisnet geeft de workshop Iedereen wordt geacht de wet te kennen, maar toch niet op school? Tijdens de workshop wordt duidelijkheid gegeven over wat wel en niet mag bij het gebruik van Social Media in het onderwijs en hoe het zit met de privacy rondom Social Media.

Social Media in het MBO
Mariëtte Siemons zal namens Kennisnet ingaan op Sociale Media, die in het onderwijs gebruikt worden. Een workshop over diverse Social Media en het uitwisselen van ervaringen over het gebruik van Social Media in de les.

Spreekuur Social Media Lab
Op allebei de themadagen is er een spreekuur in het Social Media Lab vanaf 10.30 uur, waar de sprekers van de dag zelf en 2 leerlingen van het ICT lyceum van het Koning Willem I College aanwezig zijn. Zij kunnen je helpen met eventuele problemen bij het gebruik van Social Media. De leerlingen van het ICT lyceum zullen de hele gehele dag hiervoor aanspreekbaar zijn. Ze kunnen jou ook digitaal helpen via de Social Media weblog of Twitter. Gelieve van te voren ook aan te geven welk probleem je hebt, zodat zij je extra goed kunnen helpen.

Meld je aan voor een Themadag in de week van Social Media via dit aanmeldformulier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten