07 november 2014

Google Teacher Academy

In de afgelopen week organiseerde Google voor het eerst in Nederland de Google Teacher Academy en ik mocht daarbij zijn!

Laat ik vooropstellen dat ik deze hele week heb vrij genomen en als privé persoon heb deelgenomen, dus niet vanuit m'n werk.

De training duurde twee dagen, maar omdat ik als mentor een groep docenten mocht begeleiden in het hele traject begon mijn onderdompeling al op de maandagmiddag bij Google. In sneltreinvaart werden we door Ewan McIntosh voorbereid op wat er zou gaan gebeuren.

Ik ga (nu nog) geen poging doen om hier te beschrijven wat er in die twee dagen allemaal gedaan is, want het is zo veelomvattend dat het mij eerlijk gezegd nu nog steeds duizelt! Het was een geweldige ervaring die me ontzettend veel bagage heeft gegeven om vanaf nu zaken te benaderen vanuit "The Google Way of Thinking". Het was namelijk alles behalve een soort van knoppencursus voor allerlei Google apps. Alles werd vanaf het eerste moment naar een hoger plan getild en we werden meegenomen in de manier waarop Google zaken benadert en nieuwe dingen ontwikkelt. Die aanpak is op z'n minst indrukwekkend en in ieder geval zeer effectief te noemen.

Ik ben dan ook ontzettend blij dat ik erbij mocht zijn en mee mocht doen. Ook ik ging na twee dagen met het felbegeerde certificaat de deur uit! Er zijn nu 34 Google Certified Teachers in Nederland die met de kennis die ze hebben opgedaan het verschil kunnen gaan maken. Niet van boven af, maar vanaf de werkvloer. Ik ben ervan overtuigd dat ze, net als ik, vanaf nu op een andere manier tegen uitdagingen aankijken en met betere oplossingen zullen komen door dezelfde principes te hanteren als Google doet: Know your user, Think 10x, Be prototype driven!

Google kon nog niet zeggen wanneer en waar de volgende GTA georganiseerd gaat worden, maar als die gelegenheid er komt, probeer er dan bij te zijn! Het is een unieke kans om jezelf en daarmee je omgeving te verrijken!

Lees ook het verslag van Gert-Jan Peeters en de bijdrage van John Demmers.
Er hebben meer Edubloggers meegedaan aan de GTA, maar ik denk dat ze met hetzelfde probleem worstelen als ik: Hoe ga ik dit via een blogpost uitleggen...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten