07 november 2014

Zo trots op mijn team!

Tijdens de GTA mocht ik een team van negen leerkrachten begeleiden. Een zeer gemêleerd gezelschap: jong en wat ouder, man en vrouw, PO VO en MBO en allemaal met verschillende verwachtingen over wat er zou gaan gebeuren. Juist door die verschillen is er volgens mij geweldig goed samengewerkt de afgelopen dagen.

Ik moet zeggen dat Google ook dit wel slim heeft aangepakt. Zo werd van ons als mentor verwacht dat er al in de aanloop naar de tweedaagse contact gelegd werd met de groepsleden. Niet een op een of via e-mail, maar daarnaast ook via hangout sessies zodat je elkaar ziet en hoort. Op die manier kun je elkaar alvast wat leren kennen en wennen:-)

De sfeer zat er bij mijn team vanaf het begin al goed in. Ik vroeg een naam te bedenken en snel kwam er een eenduidig antwoord: Apollo X! Even later was er ook een logo, waarop iemand voorstelde daarmee T-shirts en Polo's te laten bedrukken. Een ander bracht weer prachtige Google petjes mee.

Verder heb ik gelijk een gedeelde map aangemaakt in Google Drive waar we allemaal materiaal konden delen en we hadden voor aanvang al een WhatsApp groep zodat er afspraken gemaakt konden worden. Allemaal factoren die eraan bijdroegen dat in ieder geval de randvoorwaarden optimaal zijn. Verder had ik bij de Action de nodige kleine attributen ingeslagen zodat "onze" tafel er gelijk aangekleed en uitnodigend uitzag. De aangeboden werkvormen zorgden ervoor dat mensen elkaar niet afvielen, maar vooral aanvulden. Dus geen "Ja, maar..." maar juist "Ja en ook..."

Twee dagen later denk ik dus nog steeds met veel plezier terug aan de dynamiek in onze groep. Vaak kan het begeleiden van een groep heel vermoeiend zijn, van deze mensen kreeg ik juist meer energie.
Daarom ook vanaf deze plek nog even een bedankje voor ieders inzet!

1 opmerking:

  1. Dank je Willem. Jij ook bedankt voor je mentorschap en de gezelligheid! Ik ben erg benieuwd en vol energie over wat nog komen gaat!
    Groeten Marije

    BeantwoordenVerwijderen