30 november 2014

Maak een "social frontpage" met RebelMouse!

Rondklikkend op #onderwijs2032 ging ik uiteraard ook naar de veelgestelde vragen. Het antwoord op de vraag hoe werkt de website triggerde me gelijk:

"De website onderwijs2032.nl is gebouwd in de gratis tool Rebelmouse – een zogenaamde social hub – en kan het beste worden gezien als een prikbord waar alle inzendingen samenkomen. Zodra je op Facebook, Twitter, Instagram, YouTube, Linkedin of Google+ een bijdrage post met de hashtag #onderwijs2032, komt je bijdrage op de site terecht."

Dus snel naar RebelMouse waar je als particulier inderdaad gratis een account kunt nemen.

En dan kan het feest beginnen!
Je kunt allerlei accounts koppelen vanwaar de inhoud op je RebelMouse pagina verschijnt. Denk daarbij aan Twitter, Facebook, Instagram, Google+, LinkedIn, Flickr, YouTube, Tumblr en RSS feeds. De layout van je startpagina is natuurlijk ook te veranderen. Verder kun je subpagina's aanmaken en links naar andere websites. Je kunt de header op je startpagina aanpassen en berichten vastpinnen op een bepaalde plek. Ook kun je berichten van andere websites via een bookmarklet op je eigen pagina zetten. De website doet het ook prima op mobiele devices.

Na een klein uurtje stoeien ziet mijn pagina er nu zo uit.
Frans Droog heeft de mogelijkheden inmiddels ook ontdekt en er volgen vast meer edubloggers.
Zelfs mijn hond heeft nu zijn eigen Social frontpage! (Je kunt ook liken:-)

Maar het is natuurlijk ook heel leuk om je leerlingen als project zo'n pagina te laten optuigen! Maak je iets moois, deel dan even de link met me en ik zet ze erbij op deze pagina!

1 opmerking:

  1. Ziet er leuk uit Willem. Heb ook en account aangevraagd. Ook eens mee stoeien.

    BeantwoordenVerwijderen