11 december 2014

Bedankt mensen!

Als je het niet weet merk je er misschien weinig van, maar de afgelopen maanden is er een ware uittocht geweest van medewerkers bij Kennisnet. Dit alles vanwege de bezuinigingen waar ook Kennisnet vorig jaar mee geconfronteerd werd.

Kennisnet zelf zwijgt in alle talen en probeert zoveel mogelijk ballen op een zo goed mogelijke manier in de lucht te houden, waarvoor hulde.

Maar helaas zie je het toch aan bijvoorbeeld een aantal deelsites die niet meer worden bijgewerkt en waar de stekker na verloop van tijd wel uitgetrokken zal worden. Veel andere activiteiten als ondersteuning op scholen is noodgedwongen gestopt. Op termijn zullen we dat verlies wel degelijk gaan merken. Mensen die met veel betrokkenheid en op een professionele manier hun werk deden moesten opeens omzien naar een andere baan.

Ik weet dat iedereen die inmiddels vertrokken is een prima afscheid heeft gehad en de meesten hebben gelukkig ook weer ander werk, maar toch, zo'n stille trom hoeft voor mij ook niet!

Daarom wil ik zelf gewoon als Willem iedereen met wie ik te maken heb gehad de afgelopen jaren bedanken voor wat ze gedaan hebben voor het onderwijs, altijd met enthousiasme, betrokkenheid en professionaliteit! We zullen jullie missen!
Voor de mensen die achterblijven betekent het keuzes maken, wat wel en wat niet meer, lastig hoor! In het jaarplan en meerjarenplan is die koers nu uitgezet.

3 opmerkingen:

  1. Willem, wat een mooi blog. Typisch JIJ. Ik ben het van harte met je eens. Alleen heb ik niet de creativiteit, de moed, en het idee om dat op mijn blog te zetten. Maar gelukkig doe jij het, met honderdduizend meer bezoekers dan ik zou hebben op mijn blog.
    Top!
    En ik kan niks meer toevoegen aan jouw mooie woorden en dank aan al die mensen die zich zo enthousiast en met kennis van zaken hebben ingezet om ict in het onderwijs een passende plek te geven. Geweldig gedaan! En ook de mensen die (nog) geen nieuwe plek hebben gevonden: ik ben ervan overtuigd dat dat alsnog gaat lukken! Succes allemaal!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooi initiatief Willem! Ik sluit me graag aan bij Florina. Jammer dat ook die zinvolle SD netwerken verdwijnen. Bedankt mensen en veel succes in of op weg naar een nieuwe werkomgeving.

    BeantwoordenVerwijderen