12 februari 2015

Apps voor Powerpoint

Na een opmerking dat ik toch wel erg veel over Google schrijf nu weer eens aandacht voor Microsoft, want daar zitten ze ook niet stil!

Heel mooi vind ik de mogelijkheid om allerlei add-ons in Powerpoint (2013) te hangen waarmee je een presentatie snel mooier en dynamischer kunt maken.

Je vindt ze online in Apps voor Powerpoint of direct binnen Powerpoint zelf.
Ga daarvoor naar: Invoegen en kies dan voor: store

  • Met de Mentimeter add-on kun je een poll in je presentatie hangen zodat je deelnemers live de uitslag van een stemming zien. Je hoeft dus niet meer te switchen naar een webpagina en dat houdt de vaart in je presentatie!
  • Datzelfde kan met de Poll Everywhere add-on. Met een gratis account voor Poll Everywhere kun je 25 mensen laten stemmen, voldoende dus voor gebruik in kleine groepen.
  • Wil je een willekeurige webpagina in je presentatie laten zien, dan kan dat met de add-on Webviewer. Helaas werkt het alleen voor pagina's die beginnen met HTTPS://
  • De Web Video Player werkt ook heel mooi voor YouTube filmpjes. Deze add-on is trouwens ook te gebruiken in Excel.
  • Heel handig is ook Pro Word Cloud. Selecteer wat tekst in je slide en de add-on maakt er gelijk een mooie wordcloud van die je direct kunt invoegen. Deze tool werkt ook in Word!
  • Misschien wel de mooiste add-on is OneNote Class Notebook Creator, speciaal bedoeld voor docenten die werken in een Sharepoint omgeving. Daar moet ik echter nog verder induiken. Wie werkt er al mee?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten