06 februari 2015

formMule - Email Merge Utility voor Google Sheets

Tot nu toe moest je toch wel wat verstand hebben van scripts om een ontvangstbevestiging aan een Google formulier te knopen, maar dankzij de formMule - Email Merge Utility gaat het nu een stuk eenvoudiger.

Als je de add-on installeert in de Google Sheet waar de reacties binnenkomen van een Google formulier kun je via een configuratiescherm een mailtje opstellen met de gewenste inhoud. Dit wordt dan automatisch verstuurd zodra een formulier is verzonden. Noodzaak is natuurlijk wel een veld waar het e-mail adres van de verzender op wordt ingevuld.

Laat je niet afschrikken door de stappen die je moet doorlopen, want het lijkt ingewikkelder dan het is. Bekijk vooral even de screencast die ik gemaakt heb! De add-on heeft veel meer mogelijkheden dan ik hier beschrijf. Zo kun je tot maar liefst tien verschillende templates voor definiëren!
Op deze pagina zie je een overzicht van alle features.

4 opmerkingen:

 1. Bedankt voor de tip, Willem! Duidelijke video!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Blij! Dat script lukte niet zo best maar dit is super. Dankjewel voor het delen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Renate Broxterman03 juni, 2016 20:58

  Goede en nette Add-on. Vraag: klopt het dat met de nieuwe versie van Google formulier de tijd niet goed door formMule wordt overgenomen? Alles wordt keurig in een ontvangstbevestiging gezet maar de tijdsaanduiding in het nieuwe formulier dus niet. Kan ik daar iets aan doen? Of moet je een andere Add-on gaan gebruiken? Overigens zijn jouw video's heel duidelijk!

  BeantwoordenVerwijderen