14 maart 2015

Willekeurige namen

Als ik aan het oefenen ben met spreadsheets heb ik vaak een lijst met namen nodig, maar ik wil natuurlijk niet zo maar iemands naam daarvoor gebruiken. Dus heb ik een lijst met 100 willekeurige namen samengesteld.

Daarvoor heb ik van www.vernoeming.nl de 100 meest voorkomende achternamen, de top 50 jongensnamen en de top 50 meisjesnamen gehaald en die door elkaar gehusseld.
Iedere overeenkomst met bestaande personen berust dus echt op louter toeval!

Vind je dit handig en wil je deze lijst ook gebruiken? Dat kan, hier is de link!Wat voor lijstjes gebruik jij hiervoor?

3 opmerkingen:

  1. Ik vind zelf http://uinames.com/ erg mooi als je een willekeurige naam nodig hebt. Je kunt kiezen uit namen van over (bijna) de hele wereld. Ook Nederlandse namen dus. En je kunt ook meteen een 'background check' doen. Dan wordt er gegoogeld (of meer precies: ge-duckduckt) om te zien wat de gekozen naam oplevert aan zoekresultaten. Ziet er echt mooi uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Voor het genereren van een willekeurige reeks gebruik ik vaak de website https://www.random.org/
    Hier kun je ook een bestaande reeks in willekeurige volgorde laten zetten, vergelijkbaar met de manier in je vorige bericht, waarin je dit liet doen met Sheets of Excel.

    BeantwoordenVerwijderen