14 maart 2015

Leerlingnummer aanvullen met naam en klas

Als een leerling een formulier invult wil je in de spreadsheet graag meer gegevens zien dan alleen het leerlingnummer. Betekent dit dat de leerling die dan allemaal in moet vullen?
Nee natuurlijk!
Door gebruik te maken van de VLOOKUP formule in combinatie met de copyDown add-on neem je de leerling onnodig invulwerk uit handen en maak je het jezelf een stuk makkelijker.
Maak in je spreadsheet een tweede blad aan met daarin de benodigde gegevens.
Gebruik in het blad waar de reacties binnenkomen de formule =VLOOKUP en je krijgt te zien wat je hebben wilt.De screencast laat zien hoe het werkt.

3 opmerkingen:

 1. Ha Willem,

  Zoals je weet werken wij met Google Apps for Education, ik zet het formulier dus op: Login voor DaCapo College.nl vereist. Deze vult de eerste kolom van de tabel en aan de hand daarvan wordt de naam van de leerling opgezocht. Hoeven leerlingen niet eens hun nummer in te vullen en wij weten vrijwel zeker dat we het over de juiste leerling hebben!
  Erg handig!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Klopt, dat is een van de vele voordelen wanneer je kunt beschikken over Google Apps for Education. Ik moet m'n voorbeelden algemeen houden omdat lang niet alle scholen hier gebruik van maken. Maar je kunt deze routine dus wel gebruiken om meer gegevens in je spreadsheet te zetten!
  Wat vind jij de mooiste add-on? Waar zou je eventueel een screencast van willen hebben?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Eerlijk gezegd vind ik add-on's via jou. Kortom ik heb geen aanvullingen...

   Verwijderen