27 juni 2015

Dropbox biedt inlevermap

Ik zal er zelf niet op vertrouwen als volledige cloudoplossing voor al mijn documenten, maar een Dropbox account is toch wel heel erg makkelijk. Je kunt ermee overal en op elk device over je bestanden beschikken en die delen met anderen.

Maar er is nog meer mogelijk. Dropbox biedt nu "Bestandsaanvragen". Daarmee maak je een inlevermap aan waarbij je anderen kunt uitnodigen om bestanden te uploaden naar die map. Die ander hoeft daarvoor geen Dropbox account te hebben!
Superhandig bijvoorbeeld voor docenten die nog afhankelijk zijn van een ouderwets mailsysteem dat bestanden groter dan 10 mB weigert te verwerken!
Ga daarvoor naar www.dropbox.com/requests en klik op de +. Je kunt dan aangeven in welke map je de aanvragen wilt plaatsen en dan krijg je een url die je kunt kopiëren of versturen via e-mail. De ontvanger klikt op de link en kan bestanden uploaden. Super handig om bijvoorbeeld per klas een map aan te maken en zo het huiswerk te verzamelen!
Hier vind je meer informatie. Heb je nog geen Dropbox account? Vraag het dan aan via deze link. Als je dat doet krijg ik namelijk weer wat meer opslagruimte:-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten