16 augustus 2015

Belonen #blimageNL

Tsja, ik ontkom er niet aan. Frans Droog daagde ook mij uit om mee te doen aan zijn #blimageNL project met bijgaande foto. Wie ben ik dan om "NEE" te zeggen? Als ik ergens niet goed in ben dan is dat schrijven op commando. Vraag me dus nooit voor een column of dat soort zaken, want bij het idee alleen krijg ik meestal gelijk een writer's block.

Gelukkig geeft de foto waarmee Frans me uitdaagde toch de nodige aanknopingspunten. Want wat we zien is een hond die met veel plezier iets doet dat hij geleerd heeft! Hoe heeft de baas het beestje zover gekregen? Als hondenbezitter weet ik het antwoord wel: nooit afstraffen als er iets fout gaat maar flink belonen iedere keer als iets lukt! Een hondenbezitter herken je aan de broekzak, want daar zitten altijd wat brokjes in:-) En nee, het is niet zielig om een dier allerlei "kunstjes" te leren. Ze voelen zich uitgedaagd en vinden het juist leuk om voor hun baas te werken, want zo zien ze het!

Nu wil ik niet beweren dat vanaf nu iedere leerkracht de broekzak maar vol moet stoppen met spekkies en trekdroppen, maar een beloning kan ook bestaan uit een leuk filmpje op het bord, een goede mop, wat minder huiswerk of letterlijk een schouderklopje! Tussen afstraffen en belonen zit natuurlijk nog het gebied van corrigeren, lekker bot of heel subtiel...
Wat stop jij extra in je broekzak of tas als je morgen weer naar school gaat?
De bedoeling van #blimageNL is dat ik nu een foto plaats waarmee ik de volgende blogger uitdaag. Ik noem geen namen, te bang als ik ben dat hij/zij weigert aan mijn verzoek te voldoen. Maar word jij geïnspireerd door de foto hieronder, schrijf er dan een mooi verhaal bij en geef de link door naar Frans!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten