12 september 2015

Leren programmeren met een ventilator

Af en toe kan ik de verleiding niet weerstaan om wat gadgets te bestellen bij DX.com in China. Dus vorige week vrijdag onder andere een programmeerbare ventilator besteld en die kwam vandaag al binnen! Onvoorstelbaar dat ze zoiets voor € 6,07 kunnen maken én verzenden.
De op mini-cd meegeleverde software is duidelijk, dus je hebt geen handleiding nodig om snel aan de slag te gaan. In de ventilator zitten 11 kleine LEDjes die afzonderlijk te programmeren zijn. Op een regel kun je 20 karakters plaatsen en je hebt in totaal 9 regels die je kunt vullen met tekst of zelf bedachte figuren.

Via een usb kabeltje kun je het bedachte schema uploaden naar de fan. Daarna kun je hem loskoppelen en gewoon op een USB voeding aansluiten. Met een kleine schakelaar zet je hem aan en laten de lampjes zien wat je bedacht hebt.
Wat lijkt me dit leuk om kinderen te laten doen! Bij gebrek aan kinderen om me heen speel ik er zelf nu maar wat mee... ;-)

Bekijk ook het filmpje dat ik ervan gemaakt heb:De gemaakte teksten kun je via een preview bekijken en opslaan. Zo kun je dus meerdere ontwerpen maken en klaarzetten voor je ventilator.
Hier zie je hoe je de regels zelf kunt aanpassen:


3 opmerkingen: