12 september 2015

Zo maak je een repeterend figuur

Je wilt een abstract figuur maken, bijvoorbeeld als achtergrond van een webpagina, maar die afneelding moet in verschillende groottes mooi zichtbaar zijn. De kunst is dan een figuur te maken dat naadloos op zichzelf aansluit wanneer je het horizontaal en verticaal herhaalt.

Ik heb ontdekt dat je met behulp van Google Tekeningen dat vrij makkelijk kunt doen!
Waar je voor moet zorgen is dat de figuren die over de rand van de tekening gaan op de juiste plek herhaald worden.

In bijgaande screencast laat ik je zien hoe ik het gedaan heb. Het voordeel is dat je de (achtergrond)kleuren heel makkelijk kunt aanpassen.

Wil je mijn plaatje als voorbeeld gebruiken, of als vliegende start? Ga je gang!Zo'n repeterende achtergrond kan je ook mooi toepassen in tekstkaders in bijvoorbeeld Word. In dit Word document leg ik het uit en laat ik het zien.Download de instructie als PDF bestand.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten